Potresno svjedočenje djevojke koja je bježala sa Mihalisom od huligana: “Vrištali smo da nas ubijaju”

09.08.2023. | 10:36

Svijet su šokirale scene krvavog sukoba navijača AEK-a i Dinamo Zagreba na ulicama Atine u ponedjeljak navečer.

Sukob se dogodio noć uoči utakmice 3. pretkola Lige prvaka koja je na kraju odgođena zbog sigurnosti. U sukobu nedaleko od AEK-ovog stadiona došlo je do obračuna navijača.

Stradao je Mihalis Katsouris (Michalis), navijač AEK-a koji je dobio ubodnu ranu. Povrijeđeno je još osam osoba, među kojima jedna maloljetna, a grčka policija je uhapsila 96 osoba.

– Ovo nisu navijači. Živim u Nju Filadelfiiji 100 metara od stadiona i radim u kafiću AEK-a pa sam jako dobro poznavala momka. Želim vrištati od bijesa! Zašto ste nas ostavili nezaštićene?

Zašto se zakasnili kad smo vas zvali? Zašto ste došli pola sata nakon što smo vikali da nas ubijaju? Zašto ste sve ove propalice nesmetano pustili u naš grad – pita se Marianda G., prijateljica ubijenog navijača AEK-a, s kojim je bježala tu noć.

Marianda je ispričala užas kojem su svjedočili svi oni koji su se zadesili napolju te večeri.

– Bježali smo da im pobjegnemo, a gomila ljudi obučenih u crno probadala je koga je god našla pred sobom i bacala kamenje na nas. Došli su ubijati! I to sve u deset navečer kad su vani još bila mala djeca s porodicama – poručila je Marianda, prenose grčki mediji.

Oznake: Atina, Navijači, Sukob