Potop Bjelorusa na Kipru: Minimalac Šerifa sa Makabi Haifom

26.07.2023. | 21:53

Aris je iznenađujuće došao do titule na Kipru, a tim iz Limasola ima namjeru da u Evropi što dalje dogura.

Poslije prvog meča drugog kola kvalifikacija i duela sa bjeloruskim BATE Borisovim, čini se da su Kiprani već sada blizu evropske jeseni.

Plasman u treće kolo obezbjeđuje najmanje plasman u grupnu fazu Lige konferencije, a čini se da će Aris i biti tamo, poslije ubjedljivih 6:2 na „Alfamega“ stadionu u Kolosiju.

Već na poluvremenu Aris je imao tri gola viška, pogađali su Gomis iz jedanaesterca u 17, potom Bengston u 32, dok je Bane postigao autogol u 40. minutu.

U jednom trenutku činilo se da BATE hvata ritam, uspjeli su Belorusi da smanje na 4:2, ali su potom Montnor u 83. i Stepinski iz još jednog jedanaesterca u 90+1. minutu obezbjedili ogromnu prednost pred revanš, koji će biti igran za nedjelju dana. Pobjednik ovog dvomeča u narednoi rundi igraće protiv boljeg iz duela Rakov (Poljska) – Karabag (Azerbejdžan).

Makabi Haifa je igrala grupnu fazu Lige šampiona prošle godine, ali će imati dosta muka da ponovi taj podvig. Posebno poslije minimalnog poraza od Šerifa u Tiraspolju – 1:0.

Moldavci nisu dominirali, naprotiv, ali su postigli gol na vrijeme, učinio je to Amine Talal u 28. minutu. Na taj način iskusna ekipa Šerifa je usmjerila utakmicu u onom pravcu koji je njima odgovarao.

Pobjednik ovog dvomeča u trećem kolu igraće protiv boljeg iz duela Zrinjski (BiH) – Slovan (Slovačka). Ekipa Milana Borjana slavila je u Mostaru u prvom duelu sa 1:0, prenosi Sport klub.