Poter dobio otkaz: Čelsi u potrazi za trećim trenerom ove sezone

02.04.2023. | 21:53

I onda je bilo očigledno da je Čelsi napravio grešku smjenom Tomasa Tuhela i dovođenjem Grejema Potera na njegovo mjesto. Novi vlasnici kluba na čelu sa Tomom Boelijem sedam mjeseci poslije, shvatili su da su se grdno prevarili.

Dan poslije novog poraza ove sezone, od Aston Vile, Čelsi je smijenio Potera i kreće u potragu za novim menadžerom, čovjekom koji će umjeti da od tima izuzetnih indvidualaca napravi ekipu za najveća djela.

Zanimljivo da je ovo druga smjena trenera u samo nekoliko sati u Premiejr ligi, pošto je i Lester u toku dana uručio otkaz Brendanu Rodžersu nakon četiri godine saradnje.

Poteru je poraz od Aston Vile bio 11. u 31 utakmici od kada je sjeo na klupu umjesto Tuhela i to je nešto što preambiciozna uprava kluba jednostavno nije mogla više da dozvoli. Razlaz je bio logična posljedica takvog niza.

Čelsi, koji je za igrače ove sezone potrošio preko 600 miliona evra, tako će krenuti u potragu za trećim menadžerom u aktuelnoj takmičarskoj kampanji. Trenutno, ekipa je u drugoj polovini tabele i za vodećom četvorkom zaostaje 12 bodova.

Dok se ne pronađe trajno rješenje, ekipu će voditi Bruno Saltor.

Poslije otkaza Poteru, saopštenje su zajednički dali suvlasnici kluba Tod Boeli i Bahdad Egbali

“Imali smo najviši stepe poštovanja prema Grejemu kao treneru i kao osobi. Uvijek se ponašao profesionalno i pošteno i svi smo razočarani ovakvim ishodom”, kaže se u saopštenju dvojice vodećih ljudi kluba.

Pred Čelsijem su sada veliki izazovi. Klub mora pronaći pravo rješenje na mjestu menadžera, dok ekipu očekuju mečevi protiv Liverpula u Premijer ligi, a onda i protiv Real Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona.