Postaje i jedan od vlasnika kluba: Ronaldo već donio odluku gdje će okončati karijeru

21.02.2024. | 19:56

Cristiano Ronaldo planira igrati fudbal najkraće do Svjetskog prvenstva 2026. godine, a već se nazire klub u kojem će višestruki osvajač Zlatne lopte završiti karijeru.

Ronaldo je bio prva velika zvijezda koja je stigla u Saudijsku Arabiju, a sada Al Nassr počinje strahovati budućnost svog najboljeg igrača, ali čini se uzalud.

Portugalac je u Saudijsku Arabiju stigao sa 37 godina i tamo je pronašao svoj mir te se može reći da ponovo uživa u fudbalu.

Peterostruki osvajač Ballon d'Or plaćen je 200 milijuna eura po sezoni i ima ugovor do 2025, a njegov klub se boji da će ga izgubiti što bi bila ekonomska katastrofa u svakom pogledu.

Prema onome što je izvijestio Goal Arabia, Al Nassr plaća faraonske ugovore svojih igrača zahvaljujući povezanim aktivnostima koje generiše CR7 te brend koji predstavlja najpopularnijeg igrača svijeta čini razliku i na finansijskom planu.

Želja saudijskog kluba je stoga uvjeriti Ronalda da ostane u Al Nassru i nakon 2025. godine, a čini se da će to biti i slučaj.

Postoji nekoliko faktora koji bi mogli ići u prilog Al Nassru. Prvi je da Portugalac zna da je to jedna od rijetkih opcija koja mu je preostalo da bude protagonist.

Drugi je da CR7 želi igrati na Svjetskom prvenstvu 2026. koje će se održati u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi i taj turnir želi dočekati u maksimalnoj formi i sa redovnom minutažom.

U međuvremenu je Saudijcima dao do znanja da bi želi ulagati u klupske dionice kluba što njegov ostanak čini praktično sigurnim.

Iako mu je 38 godina, Ronaldo je i dalje standardni reprezentativac Portugala te će kao kapiten predvoditi svoju selekciju na Euru u Njemačkoj.

S obzirom da je maksimalno profesionalan i mnogo brine o svom tijelu s ciljem da produži karijeru nema sumnje da će Portugalac dati sve od sebe da zaigra na Mundijalu 2026. godine.