Postaće dio istorije!? Modriću dovoljna samo jedna sekunda da postane rekorder

28.10.2023. | 13:02

U subotu će se odigrati 255. El Klasiko između Real Madrida i Barselone, koji je na programu ove subote od 16.15 časova.

Prema informacijama iz španskih medija, postoji mogućnost da će hrvatski reprezentativac i kapiten – Luka Modrić utakmicu početi sa klupe. Ako uđe na teren postaće dio istorije, kao najstariji fudbaler koji je igrao u najvećem derbiju španskog fudbala.

Prema “Mundo Deportivu”, trenutni rekord drži bivši golman Reala, Pako Bujo, koji je igrao derbi u sezoni 1995/96. kada je imao 38 godina i 28 dana. Ako Luka Modrić zaista uđe u igru postaće rekorder sa 38 godina i 47 dana i tako će nastaviti da ispisuje nove stranice istorije slavnog kluba.

Modrić je ove sezone proveo malo vremena na terenu, samo 308 minuta u osam ligaških utakmica. U zavisnosti od strategije trenera Karla Anćelotija, koju je pripremio protiv Katalonaca, ostaje da se vidi da li će hrvatski internacionalac postati novi rekorder.

Njegova slabija forma uticala je i na rezultate reprezentacije Hrvatske, koja je doživjela dva poraza. Prvi je bio kod kuće protiv Turske (0:1), a drugi u gostima kod Velšana (2:1).