Posljednji ispraćaj velikana: Brojne sportske i fudbalske legende na sahrani Radomira Antića

17.07.2021. | 14:35

Na groblju Dovarje u Užicu danas je sahranjen slavni srpski trener Radomir Antić, a posljednjem ispraćaju čuvenog Antare, uz brojne Užičane, prijatelje, rodbiinu, prisustvovale su broje fudbaleske i sportske legende Srbije.

Pored ostalih tu su bili Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Nenad Milijaš, Miroslav Radošević, Zoran Njeguš, Goran Pandurović, Nikola Lončar, Vlade Divac, Milan Lane Jovanović, Gordan Petrić, Bata Mirković, Milun i Mikica Vesnić…

Od sportske legende biranim rečima oprostili su se Antićevi školski drugovi, Dragan Subotić, nekadašnji predsjednik FK “Sloboda” i direktor Valjaonice bakra u Sevojnu, Antićeva unuka Ivana.

“Bili smo opčinjeni njegovim talentom, kako je igrao, kako je kasnije, kao trener, vodio treninge. On je čovjek koji je vratio vjeru naroda u srpski fudbal u kult reprezentacije one za koju se gine, umjesto da se čuvaju noge i kalkulišu novi ugovori, smijenili su ga moćnici da ih ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan. Kako i da ne bude, jedini trener u istoriji sve tri fudbalske veličine Španije – Reala, Barselone, Atletika Madrid”, riječi su Dragana Subotića.

“Mnogo je priča ostalo neispričano, ostala je vječna ljubav. Za neke on je bio gospodin Antić, za neke Antara, za druge Radomir, za nas, njegove unuke samo djed, djed koji je prerano otišao da nismo stigli da ti vratimo svu ljubav kojim su nas darivao”, rekla je Antićeva unuka Ivana.

Na put do vječne kuće Radomira Antića ispratili su danas supruga Vera, sin Dušan, kćerka Ana, unuci i unuke, brojni prijatelji iz grada.

Antić već odavno ima mural na Gradskoj kafani u Užicu u kojoj je često sjedio sa prijateljima, sinoć, na komemoraciji predloženo je da gradski stadion u Užicu ponese ime velikog trenera, a danas na sahrani, predloženo je da ime Radomira Antića ponesu i neke od glavnih ulica u Užicu, Čajetini, na Zlatiboru.

Radomir Antić preminuo je 6. aprila 2020. godine u Španiji gdje je živio. Zbog teške epidemiološke situacije njegovi posmrti ostaci nisu tada mogli da budu prebačeni u Srbiju u Užice, a danas je urna sa njegovim pepelom položena u porodičnu grobnicu Antića na užičkom groblju Dovarje, piše Kurir.