Poslije Danske i Rumunija nadigrala Srbiju na Svjetskom prvenstvu u rukometu

03.12.2023. | 19:50

Rukometašice Srbije odigrale su odlično u prvom kolu Svjetskog prvenstva, posle triler završnice su poražene od Danske sa 25:21. Na osnovu prikazanog, očekivala se pobjeda protiv Rumunije u drugoj rundi, ali se Rumunija nije složila sa takvim epilogom.

Slavila je sa 37:28 (19:13). Srbiju čeka meč sa selekcijom Čilea, a pobjeda vodi u drugu fazu, ali bez bodova….

Najefikasnije u sastavu Srbije bile su Jovović sa pet, Agbaba i Janjušević sa po četiri gola. Prevagu na tasu Rumunije donijele su Bukeski sa osam, Serifecianu sa sedam, odnosno Pintea i Laslo sa po četiri gola.

Rumunija je odlično otvorila meč. Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou. Za razliku od meča sa Danskom, Srbija je napravila nekoliko tehničkih grešaka, sve su kažnjene golovima iz tranzicije, pa je Rumunija vodila sa 10:5.

Srbija je nastojala da stigne do egala, ali je igrala sa mnogo oscilacija. Smanjila je na 7:10, a nedugo zatim Rumunija je vodila sa 14:7. Na kraju prvog poluvremena, Rumunija je vodila sa 19:13.

U nastavku meča, Srbija je nastojala da se vrati u meč, nastojala je da stigne do egala, ali je Rumunija, ljubomorno čuvala i sačuvala stečeni kapital.

U posljednjem kolu prve faze, Srbija igra protiv Čilea, a Danska protiv Rumunije. Grupa u kojoj se nalazi Srbija u drugoj fazi ukršta sa grupom u kojoj su Njemačka, Poljska, Japan i Iran.