Poruka kapitena Borca: Grahovac posvetio pobjedu nastradalim Srbima na Kosmetu VIDEO

28.09.2023. | 08:44

Fudbaleri Borca su pobjedom u Širokom Brijegu (0:2) zaposjeli vrh tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bila je to šesta vezana pobjeda crveno-plavih, koji su pogocima Jove Lukića i Damira Hrelje u prvih osam minuta zaostalog meča, nanijeli prvi poraz Širokobriježanima.

Nakon utakmice Srđan Grahovac, kapiten Banjalučana, posvetio je pobjedu nastradalim Srbima na Kosovu i Metohiji zbog kojih su crveno-plavi na “Pecari” oko ruku nosili crni flor.

“Iskoristio bih ovu priliku da ovu pobjedu posvetim našoj nastradaloj braći na Kosovu Naše misli i osjećanja su uz njihove porodice i neka im Bog podari mir”, rekao je Grahovac, a prenio predsjednik banjalučkog kluba Milan Tegeltija na svom X nalogu, piše “Mondo”.

Prvi čovjek kluba sa Gradskog stadiona takođe je čestitao igračima Vinka Marinovića na trijumfu, istakavši da je Borac izbio na prvo mjesto gdje je Banjalučanima i mjesto.

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji. Zastave na institucijama bile su spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas bile su prilagođene Danu žalosti.