Portugalci preokretom do trijumfa: Futsal reprezentacija Srbije omanula

19.01.2022. | 19:24

Futsal reprezentacija Portugala je ponovo bila kobna za Srbiju. Slavili su Portugalci 4:2 u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

A počelo je sjajno za Srbiju. Već u drugom minutu oboren je Rakić. Sudije su pokazale na penal, koji je realizovao kapiten Marko Pršić.

Samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0 za Srbiju. Stojčevskom je golman Souza odbranio zicer, ali je sve pratio Pršić i svojim drugim golom duplirao prednost. I posle toga je Srbija stala.

Aktuelni evropski šampioni su zaigrali mnogo bolje. Prvo je u 11. minutu Pauleta smanjio na 2:1, a meč je u potpuni egal sjajnim golom vratio Varela. Rezultatom 2:2 se otišlo na poluvrijeme.

U nastavku meča sa mnogo većom željom su igrali Portugalci. Konstatno su napadali. Djelovalo je da je samo pitanje trenutka kada će potpuno preokrenuti meč. I to se dogodilo u 26. minutu kada je Pako realizovao sjajno akciju.

Samo 40 minuta kasnije sve je bilo rješeno. Žezus koristi grešku odbrane Srbije i time praktično stavlja tačku na pobjedu. Do kraja meča Portugalci su sigurno čuvali veliku prednost, a mogli su i da je uvećaju da nije blistao golman Momčilović.

Treba reći da je Srbija u ovom meču bila hendikepirana, jer je nekoliko igrača izostalo zbog problema sa koronavirusom. Na megdan Portugalu izašlo je samo devet reprezentativaca.

Srbija će naredni meč u grupi odigrati u nedelju 23. januara protiv Ukrajine. U narednu fazu prolaze dve prvoplasirane reprezantacije. U grupi je još i domaćin turnira reprezentacija Holandije.