Portugalac se nije dao nasamariti: Murinjo provalio pokušaj “prevare” uoči meča za Ligu Evrope

26.09.2020. | 12:56

Zanimljiva sitiacija dogodila se uoči meča 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Severnoj Makedoniji, gdje je Totenhem gostovao ekipi Škendije.

Tokom pregledanja terena pred utakmicu trener “pjevaca” Žoze Murinjo je primijetio da nešto nije u redu sa golom na jednoj strani. On je u razgovoru sa Igom Ljorisom ustanovio da je gol manji, odnosno niži nego što bi trebalo da bude.

Portugalac je odmah reagova i obavijestio sudije i tražio da se premjeri konstrukcija gola, na šta je reagovao i delegat UEFA i ustanovljeno je da je gol niži za pet centimetara.

Murinjo je nakon toga insistirao da se promijeni kompletna konstrukcija gola, ali vremena za to nije bilo, pa je nađeno kompromisno rješenje i gol je podignut na potrebnu visinu.

https://www.instagram.com/p/CFiG6R6ppon/

“Odmah sam primijetio da nešto nije u redu. Pozvali smo UEFA delegata da provjeri golove, i on je konstatovao da je jedan pet centimetara niži. Tražili smo da se zamijeni”, izjavio je Murinjo.

E sad da li je ova greška bila namjerna ili slučajna, ne znamo, ali svakako su svi sad još jednom naučili da se ne možete pratiti pametni s “Posebnim” jer on vidi sve, pa čak i ove najmanje primjetne stvari.

Škendija je poznata kao albanski klub u Sjevernoj Makedoniji, odnosno da u njemu većinom igraju igrači albanskog porijekla, piše Kurir.