Poraz rukometaša Borca u Živinicama

19.10.2019. | 23:15

Gostovanje u Živinicama kao da je postalo ukleto za rukometaše Borca…

Crveno-plavi su večeras odmjerili snage sa Konjuhom u okviru petog kola Premijer lige BiH, a domaćin je trijumfovao rezultatom 22:21, te će klub iz Gospodske ulice i dalje čekati na gostujuću pobjedu nad ”stolarima” – na koju čeka šest i po godina, odnosno od 18. maja 2013. godine, kada je u petom kolu Lige za šampiona (te godine je Borac prvi put postao šampion BiH) rezultat glasio 24:28!

Domaći sastav je do druge ovosezonske pobjede došao pogotkom Nermina Smajića deset sekundi prije kraja utakmice – što je bilo i prvo vođstvo izabranika Tonija Čoline na ovom susretu! Imao je i Borac svoju šansu u finišu: prvo je kod 20:20 Ljubišić odbranio sedmerac, lopta je završila u autu pa su domaći dobili novi napad ali je pas ”presjekao” Goran Daničić i poentirao za 20:21. Uzvratili su domaći koji su dobili novu šansu da pogode sa sedam metara, koju su ovog puta iskoristili, a kada je dosuđen faul u napadu Mikićevom timu, Smajić je preuzeo odgovornost i odveo svoj tim do trijumfa nad Borcem, koji je, recimo i to, nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu bio i četiri koraka ispred Živiničana (11:15).

Upravo je Smajić bio najefikasniji pojedinac u dresu domaćeg sastava sa osam golova, dok se u Borcu istakao Milan Dakić sa golom više.

Sljedeće premijerligaško kolo se zbog EHF nedjelje igra 30. oktobra, a Borac će tad ugostiti dobojsku Slogu. Ipak, prije tog meča, Mikićeve izabranike očekuje zaostala utakmica četvrtog kola protiv Vogošće Poljine Hils, koja će biti odigrana u petak, 25. oktobra.

 

Izvor:(borac-sport.com)