Poraz Partizana u Barseloni

22.11.2022. | 22:54

Početak španske turnije u Evroligi, nije dobro počeo po košarkaše Partizana.

Crno-bijeli, koji će na Pirinejima uskoro odmjeriti snage sa Real Madridom i Valensijom, izgubili su od Barselone u devetom kolu elitnog takmičenja rezultatom 79:68 (17:21, 22:11, 25:17, 15:19 ) i tako zabilježili peti poraz u sezoni.

Pored većeg broja raspoloženih košarkaša, ključ pobjede Barselone leži u boljoj igri pod košem gdje su imali ukupno 34 skokova (13 ofanzivnih) naspram svega 13 Partizana.

Uz to, Katalonci su imalji bolje procente šuta za dva poena (18/30), kao i sa distance (7/20) i kada se na sve to doda veća želja domaćina poslije neugodna dva poraza, jasno je da crno-bijeli večeras nisu imali šta da traže u “Blaugrani”.

Nakon izjednačene uvodne dionice i odlične role Nanelija, crno-bijeli su počeli polako da posustaju sredinom druge četvrtine. Koliko su izabranici Željka Obradovića bili loši u ovom periodu, govori podatak da su svega četiri poena postigli iz igre, dok su ostatak upisali sa linije penala.

Ledej, koji je uz Nanelija često koristio mis-meč situacije u reketu Katalonaca, više nije imao otvorenih pogleda ka košu, dok je Barselona blistala na drugoj strani terena.

Petorka predvođena Satorankim napravila je 10:0 seriju sredinom druge četvrtine i sa rezultatom 39:32 otišla na odmor, da bi početkom drugog poluvremena Barselona stekla prvu dvocifrenu prednost (47:37).

Imali su svoje momente crno-bijeli u trećoj četvrtini kada su na krilima Anđušiča u nekoliko navrata uspjeli da odgovore raspucanim Kataloncima, ali nedovoljno da se ugrozi vođstvo rivala.

Barselona je u odlučujuću dionicu ušla sa 15 poena prednosti (64:49), a agresivnom odbranom i efikasnoj igri na drugoj strani terena, uspjela je da sačuva suficit i zabilježi šestu pobjedu u Evroligi.