Poraz Kecmanovića u drugom kolu Indijan Velsa

11.03.2023. | 23:45

Miomir Kecmanović izgubio je u dva seta od Stena Vavrinke u drugom kolu Indijan Velsa.

Po setovima je bilo 7:6 i 6:4 za iskusnog Švajcarca koji je za 69 pozicija lošije plasiran od Miše. Kecmanoviću slijedi gubitak ATP bodova jer je prošle godine na ovom Mastersu igrao četvrtinu finala.

Veliki rolerkoster koji je trajao 65 minuta vidjeli smo u prvom setu. Činilo se da neće biti tako, jer je Vavrinka bio agresivniji i pogađao je, pa je kontrolisao poene. Propustio je brejk loptu u prvom gemu, ali je napravio brejk u šestom gemu za 4:2.

Ipak, kada je servirao za set na 5:3, Švajcarac pravi dvije lake greške, Kecmanović stiže do 15-40, da bi na drugoj brejk lopti savršeno izgradio poen i vratio brejk.

I dalje je Vavrinka bio bolji, stigao je do dve set lopte na 6:5, ali je Kecmanović na prvoj odigrao izvrstan poen, da bi na drugoj Švajcarac pogrešio bekhend.

Činilo se da Miomir preuzima konce meča kada je poveo sa 4-1 u taj brejku, došao je i do dve set lopte. Na prvoj je Vavrinki prepustio inicijativu i Švajcarac je to iskoristio, da bi drugu propustio na svoj servis.

Na kraju, pri zaostatku 8-9, Kecmanović promašuje zicer iz smeča za kraj seta.

U drugom setu se držao Kecmanović do samog finiša. Ni on ni Sten nisu dozvoljavali bilo kakvo razmišljanje o brejku, da bi u devetom gemu Vavrinka oduzeo servis srpskom igraču bez izgubljenog poena u tom gemu. Iza toga je isti gem ali na svoj servis napraivo Vavrinka.