Poraz Denvera uprkos sjajnom Jokiću

02.04.2022. | 08:00

Srpski centar Nikola Jokić nastavio je seriju sjajnih igara i na gostovalju Minesote ali nije uspio da sačuva svoj tim od poraza. Gosti su nadigrali Denver sa 136:130 iako je Somborac opet bio najefikasniji igrač meča i na korak od novog trostrukog dvocifrenog učinka.

Srpski as je odigrao još jednu izuzetnu utakmicu i postigao 38 poena uz 19 skokova i 8 poena predvodeći svoj tim ali je to ipak bilo nedovoljno da dođu do pobjede na svom terenu.

Minesota je odlično ušla u neizvjestan meč pun obrta i dobila prvu četvrtinu, da bi domaćini u nastavku načinili obrt i došli do dvocifrene prednosti u sredini druge, ali gosti nisu posustajali pa su uspjeli da anuliraju tu prednost i na poluvreme odu sa prednošću sa početka meča.

U nastavku Denver opet pojačava tempo i uspijeva da smanji razliku ali Minesota nije dozvolila ništa više od toga i uzvraća u finišu meča za konačnu pobjedu.

Jokiću su dobro asistirali Gordon i Moris sa 24 i 23 postignuta poena ali je MInesota sve to uspješno nadigrala.

Pobjednički tim su predvodili Karl Entoni Tauns sa 32, a Danđelo Rasel je ubacio 24 poena.

Denveru je ovo bio 32. poraz u sezoni, dok je Minesota ostvarila 44. pobjedu i sada ima dvije pobjede manjka u odnosu na večerašnjeg protivnika.

Na gostovanju su pobjede sinoć slavili i timovi Toronta nad Orlandom sa 102:89 i Sakramento nad Hjustonom sa 122:117, dok je Dalas poražen od Vašingtona uprkos novoj sjajnoj igri Like dončića koji je bio najefikasniji igrač meča.

Detroit je nadigrao Oklahomu sa 110:101, LA Klipersi su deklasirali Milvoki sa čak 153:119, a San Antonio je na svom terenu bilo bolji od Portlanda sa 130:111.