Poraz Crvene zvezde u Njemačkoj: Lajpcig skupo naplatio greške

25.10.2023. | 23:01

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su, reklo bi se, solidnu utakmicu u Njemačkoj protiv Lajpciga, gdje su poraženi rezultatom 3:1 u okviru 3. kola grupne faze Lige šampiona.

Jedini pogodak za aktuelnog šampiona Srbije postigao je Marko Stamenić, dok su na drugoj strani pogađali David Raum, Ćavi Simons i Dani Olmo.

Zvezda je stigla u Njemačku sa etiketom ogromnog autsajdera, nešto slabije igre u prvenstvu Srbije su kumovale da se ta etiketa prilepi na njihovo čelo, pa vjerovatno dosta ljudi ništa nije ni očekivalo. Stigle su Delije kako iz Srbije, tako i iz različitih dijelova Evrope da prate voljeni klub, a ono što su vidjeli – vidjeli su samo u drugom poluvremenu.

Crvena zvezda je u meč u Njemačkoj ušla sa ogromnom dozom straha, previše defanzivno su se orjentisali, branili su se sa svih 11 fudbalera, te je bilo pitanje samo kada će taj otpor pući i kada će Lajpcig doći do gola. Desilo se relativno brzo, već u 13. minutu je kapitulirala odbrana kluba iz Srbije i sve se činilo kao nemoguća misija.

Branio je ponovo Glazer sve što je mogao, činio je čuda i on je i najzaslužniji zašto je na poluvremenu rezultat bio samo 1:0, iako je pomalo i VAR kumovao tom odlukom, pošto je Zvezdi poništio penal.

Sjetila se Zvezda da igra fudbal, ali tek u drugom poluvremenu. Malo je 45 minuta da se slavi u utakmici Lige šampiona. Uspjela je Zvezda da postigne gol, Stamenić je dao “sladak ukus” ovoj utakmici, ali je to neutralisano preko “lepotice” Ćavija Simonsa i Danija Olmo.

Kada se spusti zavjesa na utakmicu, ima Zvezda za čim da žali, Lajpcig je pokazao svoje slabosti, ali crveno-beli to nisu iskoristili.

Na kraju krajeva, pouka koja bi mogla da pomogne Zvezdi jeste to da je fudbal igra koja traje 90 minuta.