Poraz Borca u Tuzli, Vranješ pogodio stativu u posljednoj minuti

03.08.2019. | 22:50

U okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Tuzla Siti je na stadionu Tušanj ugostila ekipu Borca iz Banjaluke, a konačan rezultat utakmice glasio je 2:1.

U prvom poluvremenu prvi su zaprijetili gosti u petoj minuti, ali je Muminović dobro odbranio taj pokušaj. Igrao se 12. minut utakmice, kada je Crnov šutirao, ali je Muminović ponovo bio na nivou zadatka.

Naredna šansa je ponovo bila za Borac. Ovoga puta šutirao je Vranješ, ali je lopta ponovo završila u korneru. Igrao se 30. minut utakmice, kada je Borac imao dobru akciju, ali je Mirić upropastio priliku za ekipu iz Banjaluke.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo više prilika, pa je rezultat na pauzi glasio 0:0.

U nastavku drugog poluvremena Tuzla Siti je došla do dvije dobre prilike, ali su udarci Ubiparipa i Husejinovića bili loši. Igrao se 63. minut utakmice, kada je Ubiparip fantastičnim šutem iz slobodnog udarca pogodio za 1:0 na Tušnju.

Samo pet minuta kasnije gledaoci su imali priliku vidjeti još jedan pogodak. Izjednačenje za Borac je donio Vranješ, koji je pogodio iz voleja u mrežu Muminovića.

https://twitter.com/SportTi43915378/status/1157733793488343041

U 74. minuti odlična prilika za Tuzlu, ali udarac Nukića sjajno brani Lučić. U samom finišu susreta stigao je i odlučujući pogodak. Strijelac gola bio je ponovo Ubiparip, koji je svojim pogotkom postavio konačan rezultat od 2:1.

Imao je Borac veliku priliku u posljednjem minutu, ali je Vranješov šut zaustavila stativa, prenosi SrpskaCafe.

Prethodno su u toku dana Zvijezda 09 i Mladnost DK odigrali 1:1 u Ugljeviku, dok je Čelik u Mostaru savladao Velež poslije preokreta 2:1.