Poraz Borca u Širokom Brijegu

27.02.2019. | 21:00

Fudbaleri Borca su poraženi od Širokog Brijega u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH, međutim,imaju veoma povoljan rezultat pred revanš u Banjaluci.

Tim sa “Pecare” je slavio sa 2:1, pokazao je da je kvalitetniji od lidera Prve lige Republike Srpske, ali se isto tako vidjelo da izabranici Darka Vojvodića imaju prostora da iskoriste slabosti rivala.

Borac je poveo u 16. minutu kada je Saša Kajkut uposlio Vladana Danilovića na lijevoj strani, ovaj je odlično centrirao u peterac, a na drugoj stativi je bio Stojan Vranješ koji je glavom poslao loptu u mrežu.

U 18. minutu lopta je pogodila u ruku Danilovića u šesnaestercu Banjalučana, domaći su tražili najstrožu kaznu, ali su njihovi protesti bili uzaludni.

Širokobriježani su izjednačili u 29. minutu, Mato Stanić je odlično petom proigrao Matea Marića koji je izmakao odbrani crveno plavih i šutirao u donji desni ugao gola Marka Savatovića, a lopta se od stative odbila u mrežu.

Banjalučani nisu uspeli da sačuvaju egal do odlaska na odor, u 45. minutu Petar Franjić je sa lijeve strane uputio cetaršut, odbrana Borca nije reagovala kako treba, a asistent kod prvog pogotka Mato Stanić je uz pomoć Đorđa Ćosića sproveo loptu u mrežu.

Drugo poluvrijeme nje donijelo veliki broj šansi, domaći su, očekivano, imali inicijativu, ali je ostalo 2:1, što je rezultat koji ohrabruje Banjalučane pred revanš.

Prvi mečevi četvrtfinala Kupa BiH

danas:

  • Zvijezda Gradačac – TOŠK (Tešanj) 0:2
  • Sarajevo – Zrinjski (Mostar) 1:0
  • Široki Brijeg – Borac (Banjaluka)

5. mart:

  • Sloga (G. Crjelovo) – Klis (Buturović polje)

Revanši su na rasporedu 13. marta.

 

Izvor:(SrpskaInfo)