Poraz Borca u Ljubuškom, o rukometnom šampionu odlučuje majstorica

Izviđač je u drugoj utakmici finalne serije savladao Borac Mtel 24:21, pa će tako odluka o šampionu Bosne i Hercegovine pasti u trećoj utakmici, koja se 12. juna igra u Ljubuškom.

Izviđač je na startu iskoristio isključenja gostujućih rukometaša. Borac je ostao bez dva igrača, a domaći su poveli sa 5:2. Banjalučani su uspjeli da se vrate i smanje na 4:5 a zatim je sjajni golman Kvesić spriječio Rađenovića da donese izjednačenje.

Domaći su zatim preko Ivanovića i Alilovića opet uspjeli da se odlijepe da bi zatim došli i do plus 4(11:7). Na odmor se otišlo sa prednošću domaćih 11:8.
Na startu drugog dijela Izviđač odlazi i na maksimalnih plus 5(13:8). U 40. minuti Borac uspijeva da smanji na minus 1 (14:15) golovima Dejana Unčanina i Bojana Rađenovića.

Nakon koraka Džone, Banjalučani su propustili drugu šansu za izjednačenje. Domaći tim uspijeva da se odbrani i sa tri vezana gola odlazi opet na velikih 18:14. U 55. minuti gosti su još jednom zaprijetili kada je Bojan Rađenović pogodio sa 7 metara i smanjio na 18:20. Ipak Vukšić na drugoj strani pogađa za 21:18, čime je odbijen posljednji napad Banjalučana.

U pobjedničkom timu sjajan je bio golman Kvesić, dok je Nikola Džono postigao šest golova. Kod Borca je Bojan Rađenović imao 11 golova.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: