Poraz Borca u Banjaluci, Široki Brijeg u polufinalu Kupa BiH

13.03.2019. | 22:36

Fudbaleri Borca poraženi su u revanš susretu 1/4 finala Kupa BiH od Širokog Brijega (0:1).

Fudbaleri Borca nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Kupa BiH pošto su po drugi put poraženi od Širokog Brijega. Nakon 1:2 na “Pecari”, sinoć je bilo 0:1.

Banjalučani nisu razočarali u 180 minuta igre. Međutim, nedostajalo im je kvaliteta, a prije svega iskustva za prolaz među četiri.

Poslije početnog ispitivanja snaga, domaćin je prvi zaprijetio. Igrao se 14. minut kada su Banjalučani odigrali brzu akciju i iz igre “izbacili” odbranu rivala. Saša Kajkut i Igor Aničić su bili sami pred golmanom Lukom Bilobrkom. Kajkut je pokušao proigrati saigrača, nije uspio, s kazna je bila surova.

“Sijevnula” je brza kontra, Mario Babić je proigrao Dražena Bagarića, a ovaj iz neposredne blizine pogodio za 0:1 i muk na stadionu.
Široki Brijeg si je tako značajno olakšao posao i do odlaska na odmora je rutinskom igrom čuvao prednost.

U nastavku je Darko Vojvodić gurnuo sve karte u napad. U 50. minutu sjajnu šansu propustio je Demir Jakupović. Osam minuta kasnije Stojan Vranješ je zatresao mrežu. Ali, gol je poništen zbog ofsajda. Kada je vidio da je njegov tim izgubio kontrolu nad utakmicom, Goce Sedloski je napravio rokadu. Na teren je poslao stamenog Dominika Kovačića što je bio pun pogodak.

Do kraja su uzbuđenja izostala i gosti su zasluženo prošli dalje.

Prethodno su prolaz u polufinale osigurali TOŠK, Sloga Gornje Crnjelovo i Sarajevo.

 

Izvor:(SrpskaCafe)