Poraz Borca na Svesrpskom kupu: Rukometaši Sloge opet kobni za Banjalučane

22.12.2021. | 19:08

Rukometaši Sloge plasirali su se u finale Svesrpskog kupa u Loznici pošto su u prvom polufinalnom duelu savaldali Borac m:tel sa 32:27.

Dobojlije su tako drugi put u sezoni savladali “crveno-plave” pošto su bili bolji i pred početak prvenstvene trke na finalnom turniru Kupa Republike Srpske. Ekipa Dejana Vasilića nije najbolje otvorila meč, pa je prvi gol postigla tek poslije devet minuta. U tom periodu Borac je dao pet i prednost je čuvao sve do 25. minuta kada je Sloga prvi put izjednačila, a zatim i otišla sa golom prednosti na odmor (15:14).

U drugom poluvremenu do izražaja je došla svježina rukometaša Sloge i te psihička istrošenost Banjalučana, koji su u prvenstvu BiH nanizali 14 mečeva bez poraza. Golman Milutin Bogdanović zaustavio je 14 šuteva rukometaša Borca, dok je Stanko Stanković postigao osam golova. Kod Borca, koji je nastupio bez Luke Kneževića i Đorđa Ćelića, istakao se Nikola Letić sa šest koliko je dao i Aleksandar Milićević.

Od 19 časova na programu je drugo polufinale u kome se sastaju Metaloplastika i Vojvodina. Sutra od 15:30 je meč za treće mjesto, a od 18 igraće se veliko finale.

Oznake: Borac, Rukomet, Sloga