Poraz Borca na Koševu: Sarajevo preuzelo vrh tabele

11.09.2020. | 22:06

Sarajevo je u derbi meču 7. kola Premijer lige BiH na Koševu savladalo Borac rezultatom 4:2.

Od samog početka smo gledali zaista odličan meč na Koševu. Oba tima su igrala otvoreno, a prvi su zaprijetili Banjalučani.

Veliku šansu u trećoj minuti propušta Zakarić. Dobio je loptu kao na tacni od Ziljkića, ali glavom iz dobre pozicije krilni napadač Borca ne pogađa.

Raspoložen je večeras za igru bio Amar Rahmanović. To je pokazao u četvrtoj minuti kada snažan šut završava tik pored gola Borca, da bi u 10. minuti Tatar iz dobre pozicije šutirao pravo u Pavlovića.

Borac u 14. minuti ima novu priliku. Ponovo je Zakarić u šansi, pogađa vanjski dio mreže, da bi već u narednom napadu domaći tim poveo. Rahmanović pokušava uposliti Jukića, loše reaguje Danilović i pogađa vlastitu mrežu za prednost domaćeg tima od 1:0.

Fudbaleri Borca su zatim imali nekoliko veoma opasnih napada, a naredna velika šansa viđena je u 32. minuti. Ziljkić ponovo kreira sve, dodaje do Vranješa, a ovaj pogađa prečku.

Pet minuta kasnije Banjalučani ipak zabijaju. Sjajna je to kontra bila, Lukić šutira, brani Kovačević, ali je na pravom mjestu Ziljkić koji zabija za 1:1.

Radost banjalučkih fudbalera trajala je samo dvije minute. Amar Rahmanović u 39. minuti dolazi do lopte i postiže sjajan gol za 2:1.

Mogao je domaći tim na odmor otići sa dva gola prednosti. Pejović je imao dvije stopostotne šanse, prvo mu brani Pavlović, a zatim promašuje odbijenu loptu i na odmor se otišlo rezultatom 2:1.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Đorđe Milojević dobija drugi žuti karton i sudija mu pokazuje put u svlačionicu.

U 71. minuti. Ziljkić ubacuje iz prekida, a na pravom mjestu je Vladan Danilović koji zabija za 2:2.

Ipak, ponovo je kratko trajala radost gostiju. Već u narednom napadu Pejović dodaje loptu do Benjamina Tatara, a ovaj spektakularno pogađa za 3:2.

Pokušali su domaći doći do još jednog gola.  Konstantno su napadali, a u 90. minuti Benjamin Tatar koristi asistenciju Fanima i pogađa za konačnih 4:2.

 

Izvor:(SportSport.ba)