Popravila plasman: Olga Danilović među prvih sto teniserki svijeta

12.06.2023. | 11:34

Mlada srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za pet pozicija i zauzima 100. mjesto na danas objavljenoj WTA listi.

Danilovićeva je popravila plasman poslije dobrih igara na proteklom grend slem turniru Rolan Garos gdje je stigla do trećeg kola, kada je izgubila od Tunišanke Uns Džabir poslije tri seta.

Na prvom mjestu WTA liste je Poljakinja Iga Švjontek koja je odbranila titulu u Parizu, druga je Bjeloruskinja Arina Sabalenka, treća je Kazahstanska Elena Ribakina, a četvrta Francuskinja Karolina Garsija.

Amerikanka Džesika Pegula je na petom mjestu, Tunišanka Uns Džabir je šesta, Amerikanka Koko Gof je sedma, Grkinja Marija Sakari je osma, Čehinja Petra Kvitova je deveta, a na 10. mjestu je Brazilka Beatris Hadad Maja koja je napredovala za četiri pozicije.

Od srpskih teniserki Aleksandra Krunić pala je za 32 mjesta i sada je 165. poziciji, Natalija Stevanović pokvarila je plasman za 14 stepenica i pala je na 231 mjesto, a Lola Radivojević je pala za sedam mjesta i sada je 282. teniserka svijeta.

Oznake: Olga Danilović