Ponovo u centru pažnje: Prvi gej u istoriji ATP suspendovan

12.02.2024. | 16:18

Francuski teniser Maksens Brovil (25) u decembru 2022. godine objavio je da je gej. Njegovo priznanje da je u vezi sa sunarodnikom Fabijenom Rebulom (28), čime su postali prvi homoseksualni par na ATP turu, odjeknulo je teniskom i svjetskom sportskom zajednicom. Danas, godinu i po dana kasnije, Francuz je ponovo u centru pažnje, ovog puta zbog optužbi da je namiještao mečeve.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) objavila je da je Francuz suspendovan zbog namještanja mečeva. Uz to mora da plati 5.000 dolara zato što je odbio da sarađuje s njihovim organima tokom istrage.

Odbio je i da preda svoje elektronske uređaje kao dokazni materijal, iako je dobio pisani zahtev od ITIA.

Brovilov najbolji plasman bilo je 708. mjesto. Iako je demantovao optužbe u vezi namiještanja mečeva u 2017. i 2018. godini, proglašen je krivim i suspenzija mu traje do 19. juna 2030. godine. Zabranjeno mu je da sudeluje na bilo kakvom profesionalnom turniru, kako u ulozi igrača tako i u ulozi trenera, prenosi Sportal.

Tako će momak, čije je fotografija na kojoj se ljubi sa dečkom Fabijenom Rubulom obišla planetu, po svemu sudeći morati da se trajno oprosti od igračke karijere.

Oznake: Gej par, Tenis