Ponosne rukometašice Borca: Dokazale smo da smo najbolje

25.05.2021. | 09:45

Rukometašice banjalučkog Borca osvojile su “duplu krunu”. Nakon što su ranije osigurale šampionsku titulu, “osice” su trijumfom protiv Izviđača u finalu Kupa 30:21 stigle do drugog trofeja ove sezone.

Borac su do pobjede vodile Anđela Stojanović sa deset i Božana Ćutković sa osam pogodaka.

– Presrećne smo, prezadovoljne, preumorne. Kao što smo najavljivale, osvojile smo “duplu krunu”. Nije bilo lako, posebno u prvoj utakmici protiv Gruda. Znale smo da su, ne motivisane, nego premotivisane, jer smo im mi „skinuli“ titulu. Mi smo pokazali da smo pravi tim, da smo bolja ekipa od njih. Što se tiče finala, takođe nije bilo lako. Izviđač je ekipa koja je pokazala protiv Hadžića da nije ekipa koja se smije potcijeniti. Mlada ekipa koja ima volju, dosta dobro su se držale do 40. minuta, ali smo mi pokazali zašto smo najbolji – rekla je Stojanovićeva koja kaže da je sjajno prihvaćena u Banjaluci.

– Prezadovoljna sam kako sam prihvaćena, svakako da mi je bio potreban proces adaptacije, mnogo sam napredavala, usavršila mnogo elemenata u igri i zaista sam prezadovoljna. Kada je u pitanju nastavak karijere još nisam donijela odluku. Imam ponuda, imam ponudu i od Borca, ali želim prije svega još jedan trofej, Kup Reepublike Srpske, pa ću onda donijeti konačnu odluku – rekla je Stojanovićeva.

Najbolji golman turnira je Darjana Vukliš, rukometašica Borca koja je u finalnom susretu upisala jedanaest uspješnih intervencija. Najbolji strijelac je Ana Petrović iz ŽRK Izviđač, dok je najbolja igračica Anđela Stojanović iz ŽRK Borac.

 

Oznake: Titula, ŽRK Borac