Poništio, priznao, pa opet poništio gol: Sudija napravio pravu zabunu na meču VIDEO

27.02.2021. | 18:16

Sudija na utakmici između WBA i Brajtona u okviru engleskog Premijeršipa Li Mejson napravio je pravu konfuziju odlukom da zanemari svoju odluku i poništi svakako neregularan gol gostujućeg tima.

Naime, ova naizgled i činjenično čudna situacija desila se u 29. minutu meča između već pomenutih klubova kada je kapiten gostujućeg tima Luis Dank odmah nakon sudijskog zvižduka pogodio mrežu neopreznog golmana domaćeg tima iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara.

Ovaj defanzivac je iskoristio činjenicu da je golman WBA stajao uz svoju desnu stativu namještajući igrače u živom zidu, a odmah nakon što je gol postignut sudija ga je poništio tvrdeći da nije dao znak za izvođenje, iako se po audiozvuku jasno čuje da je dozvolio izvođenje slobodnog udarca. Ubrzo je shvatio da je ipak dao znak, pa je priznao gol i igrači su krenuli prema centru.

U međuvremenu se uključila i VAR tehnologija koja je provjeravala postignuti gol jer je jedan igrač Brajtona zaklanjao golmana domaćeg tima i iako je u pomenutoj situaciji sve regularno, odnosno sudija je samo trebao poništiti gol i dosuditi nedozvoljenu poziciju i nastaviti s igrom, on je odlučio ostati pri svojoj prvobitnoj odluci kako nije dao dozvolu za izvođenje i Dank je još jednom šutirao iz slobodnog udarca, ovaj put neuspješno.

Na društvenim mrežama ova situacija odmah je postala viralna, a popularna stranica i portal Squawka News postavili su pitanje da li je ovo najčudnijih nekoliko minuta u istoriji Premijeršipa.

Oznake: Sudija, Zabuna