Poljska eliminisala Srbiju: Trener ponosan na “orliće”

27.05.2023. | 19:43

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Luković nije imao šta da zamjeri svojim igračima poslije poraza u četvrtfinalu EP u Mađarskoj.

“Orlići”nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su izgubili od Poljske 3:2 (1:0).

“Pohvalio bih momke za sve što smo uradili tokom ovog turnira i generalno, tokom dvije godine koliko sarađujemo. Sam plasman među osam najboljih je uspjeh svakako. Željeli smo više od toga, a momci su stavrno dali svoj maksimum danas, nije fraza. Desilo se to što se desilo, primili smo gol u 90. minutu. Dva puta gubili, dva puta se vraćali, željeli smo pobjedu, ali nismo došli do nje. Pohvalio bih i ohrabrio momke, jer su tek na početku svojih karijera, koliko god da je sada ovo teško. Prije svega njima, jer im je ovo prvo reprezntativno iskustvo. Ali značiće im ovo”, rekao je Luković poslije meča sa Poljskom.

Srbija je dva puta gubila, dva puta se vraćala, ali su na kraju Poljaci otišli u polufinale šampionata Evrope, čime su ujedno izborili i plasman na Svjetsko prvenstvo u novembru ove godine, navodi B92.

“Poljacima čestitam na prolazu polufinale. Još jednom pohvale za naše momke, lijepa budućnost je pred njima. Ponosan što sam što treniram jednu ovaku grupu momaka, svi su živjeli za jedan naš san, Razumljivo je da je teško, treba da dignu glavu. Ja sam ponosan na njih”, rekao je Luković.

Oznake: Fudbal, Srbija