Poletan podnio ostavku u BK Slavija: Na strani sam onih koji žele dobro klubu

19.08.2022. | 12:05

Mićo Poletan, nedavno imenovan za šefa stručnog štaba BK Slavija, odlučio je da podnese ostavku na tu funkciju, a o tome je već obavijestio klupsko rukovodstvo. 

U pisanoj izjavi dostavljenoj ATV-u, Poletan je pojasnio razloge svoje odluke.

“Nakon svih dešavanja, minulih dana, oko BK Slavija odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto šefa stručnog štaba. Moja jedina želja je da se Slavija vrati na šampionski put i vođen tom željom nedavno sam odlučio da se latim trenerskog posla u klubu.

Ipak, ne želim da se moje ime dovodi u kontekst “druge strane” i da javnost stekne utisak da sam protivnik ideje koju zagovaraju bivši i sadašnji bokseri Slavije, brojni treneri, klupske legende, prijatelji kluba, te Nenad Borovčanin, predsjednik Bokserskog saveza Srbije i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, a koja za cilj ima povratak Slavije u sam vrh regionalnog boksa.

Apsolutno sam na strani svih koji žele dobro Slaviji i koji žele da doprinesu tome da Slavija ponovo postane jedna od perjanica klupskog boksa u regionu.” , piše Poletan

Osvrnuo se i na otvoreno pismo Nenada Borovčanina, predsjednika Bokserskog saveza Srbije.

“Nenad Borovčanin uradio je velike stvari za srpski boks u minulom periodu i podrška koju nudi BK Slavija, od dolaska inostranih stručnjaka koji bi edukovali ovdašnje trenere i boksere, pa do ulaska našeg kluba u regionalnu ligu, vjetar je u leđa za dalji napredak. BK Slavija ima veliki potencijal i uz pomoć koja se nudi sa svih strana može da napravi ogroman korak naprijed.”, poručuje Poletan.

Oznake: BK Slavija, Ostavka