Pokorio Rim, a sad se sprema da preuzme drim-tim: Murinjo postaje trener Mesiju i Mbapeu

04.06.2022. | 17:13

Engleski mediji lansirali su vijest da će Žoze Murinjo postati trener Pari Sen Žermena.

Kilijan Mbape je produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom i njime dobio najšira ovlašćenja ikada za jednog fudbalera, pa se tako već priča da kao “sportski direktor” odlučuje o tome koga će klub prodati i ko će im biti trener.

Tako je nezvanično prvo “precrtao” Maurisija Poketina i prvo se šuškalo da će ga naslijediti Zinedin Zidan, međutim sada se pojavila senzacionalna vijest da bi Žoze Murinjo mogao da preuzme drim-tim iz Pariza! Informaciju je lansirao poznati engleski sajt “Talk Sport” i vrlo brzo se raširila do Francuske…

Žoze Murinjo je ove sezone vodio Romu do titule u Konferencijskoj ligi, a iako je njegov trenerski ugled opao u posljednjih nekoliko godina, posebno nakon odlaska iz Mančester junajteda, u Parizu vjeruju da je pravi izbor.

Vjeruju da bi poput Karla Ančelotija, koji je u Real Madrid stigao iz Evertona, mogao da funkcioniše sa timom punim zvijezda. Već je to pokazao da može u Real Madridu, pa nam ostaje da vidimo u kom će pavcu teći pregovori i da li će napustiti Romu na samom startu projekta.

Već je “kupio” cijeli Rim osvajanjem evro-trofeja, međutim ako pozove PSŽ… Da li će ostati tamo?

Imao bi priliku da sarađuje sa Mesijem, Mbapeom, Nejmarom, Donarumom, Ramosom i mnogim drugim svjetskim zvijezdama od kojih se očekuje da osvoje konačno pehar u Ligi šampiona, prenosi Mondo.

Oznake: Žoze Murinjo