Pojavio se novi dres Srbije: Navijači se nadaju da je šala FOTO

Na društvenim mrežama se moglo pročitati mnogo negativnih komentara na račun onoga za šta se vjeruje da će biti novi dres reprezentacije Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u jeku priprema za Svjetsko prvenstvo. Turnir u Kataru startuje za nešto malo manje od pet mjeseci, “orlovi” su odigrali nedavno četiri meča u Ligi nacija, a do odlaska na Mundijal će imati još obaveza.

Ali istovremeno traju pripreme i za dugo očekivani novi dres Srbije, koji će puleni Dragana Stojkovića Piksija nositi u Kataru. Sada na internetu kruži fotografija dresa za koji se tvrdi da bi mogao da bude dres Srbije na Mundijalu – i mnogo je onih koji su nezadovoljni izgledom!

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija uslikanog dresa Srbije sa novim grbom i potpuno drugačijim detaljima. Pored crvene osnove za dres, na njemu su i brojni detalji u zlatnoj nijansi, koja podsjeća na nijanse sa dresova selekcije Crne Gore, prenosi Mondo.

Mnogo je onih koji su istakli i da se nadaju da se samo radi o šali i da to zapravo neće biti dres Srbije. Među komentarima koji su mogli da se pročitaju na društvenim mrežama ističe se i da dres asocira na opremu Poljske, kao i da ne predstavlja Srbiju na pravi način. A ako je suditi po grbu koji se nalazi na dresu, a koji je kružio internetom kao novi grb reprezentacije, sve je izvjesnije da će u ovakvoj opremi “orlovi” zaigrati u Kataru.

Uostalom, na internetu se ranije već pojavio navodni dizajn dresa Srbije, ali se ovog puta radi o dresu koji je fotografisan uživo, a ne digitalno predstavljen:

Podsjetimo, na sjednici Izvršnog odbora FSS još ranije je donijeta odluka o novom grbu specijalno napravljenim za Svjetsko prvenstvo.

“Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi bijeli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola”, objasnili su tada iz FSS.

Ostavite komentar: