Pojavio se novi dres Srbije: Navijači se nadaju da je šala FOTO

23.06.2022. | 09:21

Na društvenim mrežama se moglo pročitati mnogo negativnih komentara na račun onoga za šta se vjeruje da će biti novi dres reprezentacije Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u jeku priprema za Svjetsko prvenstvo. Turnir u Kataru startuje za nešto malo manje od pet mjeseci, “orlovi” su odigrali nedavno četiri meča u Ligi nacija, a do odlaska na Mundijal će imati još obaveza.

Ali istovremeno traju pripreme i za dugo očekivani novi dres Srbije, koji će puleni Dragana Stojkovića Piksija nositi u Kataru. Sada na internetu kruži fotografija dresa za koji se tvrdi da bi mogao da bude dres Srbije na Mundijalu – i mnogo je onih koji su nezadovoljni izgledom!

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija uslikanog dresa Srbije sa novim grbom i potpuno drugačijim detaljima. Pored crvene osnove za dres, na njemu su i brojni detalji u zlatnoj nijansi, koja podsjeća na nijanse sa dresova selekcije Crne Gore, prenosi Mondo.

Mnogo je onih koji su istakli i da se nadaju da se samo radi o šali i da to zapravo neće biti dres Srbije. Među komentarima koji su mogli da se pročitaju na društvenim mrežama ističe se i da dres asocira na opremu Poljske, kao i da ne predstavlja Srbiju na pravi način. A ako je suditi po grbu koji se nalazi na dresu, a koji je kružio internetom kao novi grb reprezentacije, sve je izvjesnije da će u ovakvoj opremi “orlovi” zaigrati u Kataru.

Uostalom, na internetu se ranije već pojavio navodni dizajn dresa Srbije, ali se ovog puta radi o dresu koji je fotografisan uživo, a ne digitalno predstavljen:

Podsjetimo, na sjednici Izvršnog odbora FSS još ranije je donijeta odluka o novom grbu specijalno napravljenim za Svjetsko prvenstvo.

“Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi bijeli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola”, objasnili su tada iz FSS.