Pojačanje za Ligu šampiona: Luka Milivojević pred povratkom na Marakanu

07.04.2023. | 08:19

Fudbalski klub Crvena zvezda mogao bi da za iduću sezonu bude jači za kapitena Kristal Palasa i nekadašnjeg igrača crveno-bijelih Luku Milivojevića.

Očekuje se da uskoro Zvezda i zvanično osvoji Super ligu Srbije, jer ima ogromnu prednos nad svojim rivalima, a poznato je da će šampion Srbije od naredne sezone igrati direktno u Ligi šampiona, zato u “Ljutice Bogdana” rade punom parom kako bi skrojili tim za sljedeću sezonu.

Jedno od najnovijih imena koje se pominje kao potencijalno pojačanje jeste vezista i kapiten Kristal Palasa, Luka Milivojević, nekadašnji reprezentativac Srbije.

Kapiten Kristal Palasa se i u nekim ranijim prelaznim rokovima pominjao kao želja Crvene zvezde, ali kako mu po završetku tekuće sezone ističe ugovor sa londonskim klubom, šanse za realizaciju dogovora ovaj put su mnogo veće i realnije. Iskusni vezista već sedam sezona nastupa u Premijer ligi – prethodno je igrao za Olimpijakos i Anderleht – ali u posljednje dvije nije standardan i to bi moglo da utiče na odluku da ne dođe do obnavljanja saradnje sa Kristal Palasom. Kao i činjenica da bi povratkom na Marakanu ispunio dječački san i s voljenim klubom zaigrao protiv najboljih na kontinentu.

Milivojević je dosad sakupio skoro 200 nastupa za Orlove iz Londona, dok je crveno-bijeli dres nosio 47 puta (sedam golova, šest asistencija). U Zvezdu je došao januara 2012. iz Rada, a otišao je jula 2013, nakon što je Anderleht platio 2.7 miliona evra za njegov transfer, navodi Mozzartsport.