Pojačanja za odlučujuće duele: Kokoškov zove evroligaške igrače za mečeve kvalifikacija

03.02.2021. | 18:29

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov planira da za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evrobasket 2022. pozove košarkaše koji nastupaju u Evroligi.

Između ostalih, igrači koji bi trebalo da se nađu na spisku biće plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić i bek Fenerbahčea, tima koji vodi upravo Kokoškov, Marko Gudurić, saznaje Sport klub.

Srbija će se u predstojećem “prozoru” sastati Gruzijom 19. februara, a potom sa Švajcarskom dva dana kasnije. Dueli će se igrati u “mjehuru” u Tbilisiju.

Tokom prvog termina igrači iz Evrolige definitivno neće moći da nastupe jer se on preklapa sa mečevima EL, ali tokom drugog bi Kokoškov mogao da računa na nekolicinu igrača koji nastupaju u elitnom takmičenju.

Gotovo je izvjesno da će se pored Micića i Gudurića na spisku naći i neki drugi srpski internacionalci koji igraju u EL, uključujući i košarkaše Crvene zvezde, koji su već nastupali za Srbiju tokom prošlog “prozora”.

Srbija se trenutno nalazi na drugom mhestu Grupe E sa dvuhe pobhede i dva poraza. Gruzija je prva sa sva četiri trijumfa, a skor 1-3 imaju selekcije Finske i Švajcarske.

Srbija od evroloigaških igrača ima još Nikolu Kalinića i Vanju Marinkovića iz Valensije, Vladimira Micova iz Olimpije Milano, Vladimira Lućića iz Bajerna, Nemanju Nedovića iz Panatinaikosa, Stefana Jovića iz Himkija, kao i Nikolu Milutinova koji je zbog povrede ramena već završio sezonu.