Pohvalio se dok je držao pehar: Nadalov sat je lagan kao pero, a “težak” milion evra FOTO

13.10.2020. | 13:06

Rafael Nadal ima nevjerovatnu kolekciju papreno skupih satova kojoj je dodao novi primjerak čija je cijena “prava sitnica” milion evra.

Novi sat na Nadalovoj ruci vidjeli smo dok je pozirao sa trofejom Rolan Garosa u Parizu, koji je osvojio u nedjelju pobjedivši u finalu turnira svjetskog teniskog Noaka Đokovića.

Model pripada omiljenoj marki španskog tenisera “Rišar Mil” i zove se “RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal”.

Nadal sa ovom kućom sarađuje godinama, a stručnjaci za satove kažu da je upravo ovo najsloženiji primherak koji je prestižan brend ikada kreirao za Rafu i to u čast njihove decenijske saradnje. Cijena sata je nevjerovatnih milion evra!

Nadal je i tokom turnira nosio papreno skup sat, a nakit je posebno došao do izražaja dok je ispred Ajfelove kule pozirao sa peharom.

Sat je težak samo 30 grama i otporan je na svaki udarac. Praktično je neuništiv. Prodaje se u ograničenoj seriji, a na svijetu ima samo 50 njegovih primeraka. U odnosu na sat koji smo prije viđali na ruci tenisera, a na kojem su dominirale crvena i žuta boja, ovaj krasi plavi kaiš.

https://twitter.com/TheAmericanNew/status/1315702593121902601

Španski teniser je saradnju sa “Rišar Mil” kompanijom započeo 2008. godine na Frenč openu. Pisalo se da je ugovor teniseru doneo šestocifrenu cifru.

“Rišar me je kontaktirao i došao u moju kuću na Majorci i stavio ovaj super težak sat na moju ruku dodavši da želi da ga nosim dok igram. Ali bila je to šala, njegov način da probije led. Ideja je zapravo bila da se kreira sat dovoljno jak da izdrži meč, ali i tako lagan da nemate osjećaj da ga nosite”, rekao je Rafa, a prenosi ft.com. Nadal je “Rišar Mil” sat poneo 2010. na US Openu, taj sat je težak svega 20 grama i nosi ime”M27”.

Teniseru je očigledno bio taličan jer je Rafa te godine osvojio turnir u Njujorku, ali je prilikom proslave trijumfa oštetio kristale na njemu. Rišar je kasnije popravio sat i on je danas “simbol prijateljstva Nadala i Majla”.

Nadal je nastavio da na mečevima nosi satove prestižne kuće. A među onima koje je ponio bio je i “RM27-03”, izgrađen od specijalnog materijala, koji može da preživi i najsnažniji forhend, a čija je cijena čak 97 miliona dinara.

https://twitter.com/FalkorLucky/status/1315811349851766784

Nadal je na Frenč openu 2018. koji je osvojio 11. put, primijećen sa “RM27-03” satom čija je cijena na tržištu 76 miliona dinara. Taj model je dizajnirao Nadal, inspirisan španskom zastavom. Na ruci svjetskog tenisera viđen je i sat težak 89 miliona dinara, a lagan kao pero.

Rišar Mil prisustvovao je sa suprugom vjenčanju Nadala i Franciske Marije Perelo prošle godine na Majorci, prenosi Žena Blic.

Oznake: Nadal, Pehar