Pogrešna pilula mu napravila pakao: Onana bez fudbala godinu dana zbog lijekova za trudnoću

30.12.2021. | 15:03

Andre Onana je bio stub Ajaksa i na korak od velikog transfera, a onda je osuđen zbog dopinga i dobio suspenziju od 12 mjeseci! Sada očekuje povratak na teren u februaru 2022. godine, a sada je otkrio šta se tačno desilo i zašto je suspendovan.

On je otkrio da je pozitivan doping test dobio dok je branio za Kamerun, a da za furosemid na koji je bio pozitivan do tada nije čuo. Šta se tačno desilo? Popio je pogrešne pilule!

“Nakon što sam pričao sa Ajaksom, pozvao sam svoju djevojku Melani. Bio sam siguran da su napravili grešku. Ispričao sam joj šta se desilo, a onda je ona rekla: ”Andre, furosemid… to je lijek koji su mi doktori dali tokom trudnoće”. To me je pogodilo. Nije bila administrativna greška”, ispričao je Onana za “Plejers Tribjun”.

Ajaksov ljekar je odmah otišao u Andreovu kući i sve provjerio. Došlo je do greške, u Onaninom ormariću su se umjesto pilula protiv glavobolje našli preparati koje je koristila njegova devojka, prenosi Mondo.

“Vratio sam se iz Kameruna, pa je klupski doktor došao kod mene kući i provjerio sve što mi se nalazi u ormarima. Potvrdio je to. Htio sam da uzmem tabletu protiv glavobolje i pomiješao sam kutije. Izgledale su gotovo identično. Jebote, ta mala pilula od 40 mg”, nastavio je Onana.

Objasnio je detaljno svim zaduženima za njegov slučaj grešku, ali se UEFA nije smilovala i nije mu umanjena suspenzija. Zbog toga je propustio osvajanje titule i kupa sa Ajaksom, sada ga neće biti na afričkom Kupu nacija, a kako on ističe “godinu dana pauze je za fudbalera kao deset godina”.

Oznake: Ajaks, Golman, Onana, Pilula