Ogromno srce Nemanje Matića: Srpski fudbaler donirao veliki novac za liječenje Katarine Čočović

16.08.2023. | 16:27

Srpski fudbaler Nemanja Matić važi za velikog dobrotvora, a sada je to još jednom potvrdio na djelu – uplatio je milion dinara humanitarnoj fondaciji „Budi human – Aleksandar Šapić“ za pomoć Katarini Čočović, koja boluje od tumora kože.

Novi igrač Rena se odazvao humanitarnoj akciji i donirao veliku sumu novca kako bi pomogao Katarini da pobijedi opaku bolest. U tu svrhu, ona će liječenje nastaviti u Izraelu, zbog čega su joj potrebna značajna finansijska sredstva, navodi Sportal.

Ukoliko želite i vi da donirate novac, to možete učiniti na ovom linku.

Matić se i ranije često odazivao humanitarnim akcijama.

Otac malog Dušana Todorovića, za čije liječenje je cijela Srbija skupljala novac, otkrio je da je Nemanja Matić anonimno uplatio nedostajućih 70.000 evra da bi dijete hitno otputovalo u Barselonu, u kliniku „Sant Joan de Deu“ na liječenje je Nemanja Matić, fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije.

Nemanja Matić je puno pomogao i Osnovnoj školi „Vrelo“ u koju je nekada išao. Fudbalski as je renovirao kompletnu stolariju, kao i cijelo desno krilo zgrade, pa djeca sada imaju učionicu više u kojoj pohađaju nastavu. On će renovirati i teren pored škole, a u planu su novi koševi, lopte, golovi…

Kad god Matić dođe u rodno Vrelo, prvo ode u Crkvu Svetog Nikolaja i pita da li im treba pomoć. Nemanja je izgradio i savremenu česmu u porti, koja u njegovu čast nosi lik Svetog Georgija, s obzirom na to da je Đurđevdan krsna slava njegove porodice.

Oznake: Nemanja Matić