Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike: Srpska organizator EP u odbojci za učenike do 18 godina

21.03.2023. | 12:55

Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike do 18 godina biće održano od 21. do 27. maja u Trebinju, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a predviđeno je učešće oko 300 učenika iz Evrope.

Organizacionim odborom ovog prvenstva, koji je konstituisan danas u Banjaluci, predsjedava Dodik, dok su potpredsjednici odbora, ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić i predsjednik Evropske federacije školskog sporta Željko Tanasković, koji je i predsjednik Saveza za školski sport Srbije.Prvom sjednicom, koja je održana u Palati Republike, zbog ranije preuzetih obaveza predsjednika Dodika, predsjedavala je Čabrićeva, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Članovi odbora istakli su da su posebno ponosni na činjenicu što će na ovom prvenstvu reprezentacija Republike Srpske nastupiti pod svojim imenom, himnom, zastavom i međunarodnom skraćenicom, koju su prihvatile Međunarodna i Evropska federacija školskog sporta.

U okviru ovog događaja, osim takmičarskog, predviđen je edukativno-kulturološki program, koji ima za cilj učenicima skrenuti pažnju na važnost, kako sporta, tako i obrazovanja.