Počinju kvalifikacije za plasman u FIBA Ligu šampiona: Igokea sutra protiv rumunskog Kluža

22.09.2020. | 22:06

Košarkaši Igokee sutra kreću u drugi lov na Ligu šampiona. Oni će u bugarskom Botevgardu igrati kvalifikacioni turnir, a prvi od eventulana dva protivnika biće im rumunski Kluž.

Igokea je u bugarskom Botevgradu, gdje je očekuju kvalifikacije za plasman u FIBA Ligu šampiona. Aleksandrovčani sutra igraju protiv šampiona Rumunije – Kluža. Utakmica počinje u 19 časova i 30 minuta.

Trener Dragan Bajić, neće moći da računa na Amerikanca Klemonsa, koji, zbog povrede, nije ni doputovao u Bugarsku.

Kluž, kojeg s klupe predvodi čuveni Duško Vujošević, jedan je od najambicioznijih klubova u kvalifikacijama, pojačan Patrikom Ričardom i Donatosom Toralisom, koji su stigli ove sezone.

Kako javlja RTRS, utakmica između Igokee i Kluža igra se u srijedu s početkom u 19.30. Frajburg i Sporting igraju od 15.30. Pored turnira u Botevgradu, kvalifikacije se igraju još u Nikoziji (Kipar).

Ukoliko prođe Rumune, Igokea će za plasman u grupnu fazu ovog takmičenja igrati sa boljim iz duela švajcarskog Friburga i Sportinga iz Lisabona.

Inače, ovo će biti drugo učešće Igokee u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi put su igrali prije četiri godine, kada su u dvomeču poraženi od ekipe Mornara iz Bara.