Počinje US Open! Prvog dana na terenu tri srpska tenisera – među njima i Đoković

27.08.2023. | 15:56

U ponedjeljak, prvog dana Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, na teren će izaći trojica srpskih igrača, među kojima i drugi teniser svijeta Novak Đoković.

Đoković će u Njujorku nastupati poslije godinu dana pauze, pošto je ukinuto pravilo da nevakcinisani stranci (protiv korona virusa) ne mogu da uđu u SAD.

Srpski igrač će pokušati da osvoji 24. grend slem trofej, a prvi na US openu poslije 2018. godine.

Za rivala u prvoj rundi ima 85. igrača sveta Francuza Aleksandra Milera, a njihov meč je posljednji na programu na stadionu “Artur Eš” (ne prije 2.30 u noći ponedjeljak na utorak).

Na teren će pored Đokovića izaći i 32. nosilac Laslo Đere, odnosno 45. igrač svijeta Miomir Kecmanović. Kecmanović igra treći meč na terenu broj 10 (ne pre 20.30), a za protivnika ima Peruanca Huana Pabla Variljasa (74. na ATP listi).

U slično vrijeme na teren broj 12 trebalo bi da izađu Đere i 72. igrač na ATP listi Amerikanac Brendon Nakašima.

Prvog dana US opena na terene će izaći između ostalog i prošlogodišnji finalista Norvežanin Kasper Rud, koji se u prvom kolu sastaje sa domaćim igračem Emilijom Navom, kao i prva teniserka svijeta Poljakinja Iga Švjontek, koja odbranu titule u Njujorku počinje duelom sa Šveđankom Rebekom Peterson, navodi B92.

Posljednji grend slem turnir u sezoni završava se 10. septembra.