Počinje Svjetski kup u raftingu: Rusi prvi zaplovili Vrbasom

17.06.2021. | 13:04

Od 18. do 20. juna 2021. Godine na bukovima Vrbasa održaće se Svjetski kup u raftingu na kojem će učestvovati 15 timova iz 6 zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Tom prilikom RK Kanjon, Rafting savez Republike Srpske  i rijeka Vrbas ugostiće više od 100 raftera iz Rusije, Rumunije,  Mađarske, Letonije, Srbije i BiH.

Svi oni takmičiće se u četiri discipline: slalom, sprint, H2H, i spust, u kategoriji R6. Na Vrbas su već stigli Rusi. Oni će i današnji dan provesti trenirajući na bukovima Vrbasa, jer kako kažu, žele iz Banjaluke otići sa što više osvojenih medalja.

Trke u okviru Svjetskog kupa počinju u subotu u devet časova na stazi Bijeli buk, a okončaće se u nedjelju u 13 časova, ceremonijom dodjele medalja koja će se održati u RC Kanjon u Karanovcu.

Vladimir Kazanskij iz Moskve kazao je da je oduševljen prirodnim ljepotama koje je vidio u Banjaluci i Republici Srpskoj.

Valenitna Kožanova koja je u Banjaluci bila na Evropskom prvenstvu kazala je da se raduje trkama koje ih očekuju ovog vikenda,

“Veoma se radujemo što smo doputovali kod vas, radujemo se ovom mjestu. Za nas je to sveto mjesto. Veoma je lijepo”, izjavila je Valentina.