Počeo “Jelen kup Banjaluka 2019”

09.07.2019. | 13:31

Na Trgu Krajine u Banjaluci sinoć su odigrani prvi mečevi ovogodišenjeg Jelen kupa. Preko 40 ekipa će u narednih 7 dana da odmjeri svoje snage i da pokuša da se izbori za titulu najbolje i osvoji 3000 KM i sponzorstvo ekipe na sportskim turnirima u narednih godinu dana.

Ljubitelji ove najvažnije sporedne stvari na svijetu, pred brojnim banjalučanima, pokazali su sinoć svoje vještine i podsjetili nas na ljepotu uličnog fudbala. Fudbala koji se igra srcem. Nove utakmice su na programu danas od 17:00.

Pored seniorskog takmičenja, turnir se održava i u mlađim kategorijama gdje je učešće uzelo preko 30 ekipa.
Sve posjetioce očekuje bogat sadržaj i interesantne nagradne igre svakog dana turnira. Glavna nagrada je Play Station 4.

Kao i prethodnih godina, i ove godine turnir ima društveno odgovorni karakter, a sva prikupljena sredstva od uplate kotizacija iskoristiće se za nabavku sportske opreme za JU Dom “Rada Vranješević” u Banjaluci.

Pored toga, posjetioci će tokom trajanja turnira moći da kupe “humanitarni bon” simboličnog iznosa od 3 KM i na taj način da učestvuju u skupljanju pomoći za ovogodišnju akciju. Za svaki kupljeni bon organizatori poklanjaju majicu Jelen kup-a.

Tvorac i organizator turnira je Udruženje “Centar za edukaciju, omladinu i sport” (CES) iz Banjaluke. Generalni pokrovitelj projekta je Jelen pivo, a partner Williams kladionice.

Podršku projektu su dali gradovi domaćini, kao i Fudbalski savez Republike Srpske, koji je uz projekat od prve godine.

Ovogodišnji turnir održava se pod već dobro poznatim sloganom „Mali fudbal više nije mali“.