Počelo suđenje: Advokati Kobijeve udovice kritikuju policiju

11.08.2022. | 16:01

U Kaliforniji počinje suđenje povodom tužbe koju je Vanesa Brajant, udovica slavnog košarkaša Kobija Brajanta, podnijela protiv pripadnika policije okruga Los Anđeles. Pravni zastupnici 40-godišnje Vanese Brajant su na početku procesa istakli da su policajci jedni drugima slali slike mjesta pata helikoptera „iz zabave“.

Popularni košarkaš je u januaru 2020. godine poginuo u padu helikoptera sa svojom ćerkom Džijanom i još sedmoro osoba, a na internetu su ubrzo počeli da kruže sporni snimci.

Advokat Luis Li je poručio porotnicima da su jedan policajac i vatrogasac slali slike svojim prijateljima i kolegama bez ikakve zvanične svrhe, kao da je to bio vid „virtuelnog tračarenja“.

„Iznova i iznova su dijelili te slike sa ljudima koji nisu imali nikakve veze sa slučajem. Takve slike su ključne za istragu i njima se mora brižljivo rukovati. Taj dan je bio najgori u životu Vanese Brajant, a optužena policijska stanica ga je učinila još gorim. Te fotografije će zauvijek progoniti Vanesu“, rekao je advokat Luis Li.

Advokat odbrane je poručio da fotografije nisu objavljivane na društvenim mrežama i da nisu poslate u medije, prenosi Sportklub.