Počela smotra rukometa: Otvoren 52. TV turnir šampiona u Doboju

17.08.2021. | 17:59

Svečanim defileom učesnika na Stadionu sportskih igara u Doboju je danas počeo Međunarodni rukometni TV turnir šampiona.

Ovo je 52. izdanje nadaleko poznate i priznate rukometne smotre koja je zbog svog kvaliteta uvrštena u kalendar Svjetske i Evropske rukometne federacije (IHF i EHF). Prošle godine turnir je spriječila pandemije virusa korona turnir ali ove će Doboj uživati u rukometu.

U Grupi A nastupiće PPD Zagreb, Koper, Izviđač Central osiguranje i Sloga, dok se u Grupi B nalaze Tatran Prešov, Koks, Vojvodina i Borac M:tel. Pobjendiku pripada novčana nagrada od 20.000 KM, drugoplasiranom 10.000 a trećeplasiranom 5.000 KM. Utakmice će suditi parovi iz BiH, kao i sudijski par Đorđi Načevski – Slave Nikolov, koji je sudio finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Turnir je otvorio Aleksandar Đedovac, nekadašnji prvi čovjek Bačke Palanke inače rodom iz mjesta Stanovi pored Doboja.

“Treba odati veliko prizanje organizatorima što su smogli snage u ovim teškim vremenima da naprave kvalitetan turnir. Pet decenija Doboj orgnizuje turnir međunarodnog karaktera i sportisti koji su sa vrhunskim ekipama dolazili znaju kakav je domaćin ovaj grad. San svih decaka iz ovog kraja je bio da učestvuje na turniru ili kao igrač ili u nekoj drugi ulozi. Meni se taj san ostvario”, kazao je Đedovac i prglasio turnir otvorenim.

Nakon otvaranja slijedi meča Sloge i Izviđača a potom dueli PPD Zagreb – Koper i Tatran Prešov – Vojvodina. Sutra igraju, 17:30: Koks – Tatran Prešov, 19:15: Vojvodina – Borac M:tel, 21: PPD Zagreb – Izviđač Central osiguranje. Četvrtak, 17:30: Vojvodina – Koks, 19:15: Tatran Prešov – Borac M:tel, 21: Koper – Sloga. Petak, 17:30: Izviđač Central osiguranje – Koper, 19:15: Sloga – PPD Zagreb, 21: Borac M.tel – Koks. Subota, 10: Meč za sedmo mjesto. 12: Meč za peto mjesto, 18: Meč za treće mjesto, 20:30: Finale.

Generalni sponzor takmičenja je Grad Doboj, pokrovitelj Vlada Republike Srpske i Savjet ministara Bosne i Hercegovine. Medijski sponzor je Radio televizija Republike Srpske.

Oznake: Doboj, Početak