Počela prodaja karata: Ovo su cijene za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Prva faza prodaje karata za Evropsko prvenstvo koje će 2024. godine biti odigrano u Njemačkoj počinje u utorak, 3. oktobra, potvrdila je u ponedjeljak UEFA.

Prva faza prodaje karata trajaće od 3. do 26. oktobra, a u prodaji će biti 1.2 miliona ulaznica. U ovoj fazi biće dostupan i najveći broj ulaznica koje se ciljano u prodaju puštaju za domaće navijače jer je za sada jedino poznato kada i gdje će igrati reprezentacija domaćina.

Termini ostalih utakmica biće poznati tek nakon žrijeba koji je zakazan za 2. decembar i koji će biti održan u Hamburgu.

Svaki zainteresovani navijač može da se u ovoj prvoj fazi „nadmeće“ za četiri karte. Datum kupovine nije važan jer će, u slučaju povećane zainteresovanosti, sve biti riješeno žrijebom. Jedan navijač može da kupi kartu za samo jednu utakmicu u jednom danu jer su prema ocjenama organizatora stadioni previše udaljeni da bi se u jednom danu stiglo na dvije utakmice.

Cijene se kreću od 30 evra za mečeve u grupnoj fazi do 1.000 evra za najskuplje ulaznice za samo finale koje će biti odigrano u Berlinu.

Oni koji se prijave, a preko oktobarske lutrije ne budu uspeli da dođu do karata biće automatsku uključeni u program „Prvo navijači“ i oni će o novim dostupnim kartama biti obavešteni praktično prije ostalih i imaće prioritet prilikom kupovine karata u narednoj fazi.

Ulaznice neće biti štampane, baš kao što je to bio slučaj i tokom Mundijala u Kataru jer se pokazalo da je to najbolji način da se spriječe gužve na ulazima, ali i falsfikovanje ulaznica.

Evropsko prvenstvo počinje 14. juna i trajaće do 14. jula 2024. godine, a reprezentacije Srbije traži svoj put do završnice evropske smotre fudbala prvi put poslije 24 godine, piše Sport Klub.

Ostavite komentar: