Pobjednik Srpska open oduševljen turnirom: Organizacija prevazilazi nivo Čelendžera

13.09.2021. | 17:48

Trijumfom Huana Manuela Serundola spuštena je zavjesa na 19. Čelendžer Srpska Open na kojem su se prvi put igrali mečevi u noćnom terminu.

Serundolo je u finalu pobijedio Nikolu Milojevića sa 2:0 u setovima, a ovaj turnir će mu, nada se on, biti velika odskočna daska u karijeri.

“Ovo je za mene velika pobjeda, na turniru na kojem sam pružio zaista dobre partije i bio konstanatan. Znao sam da u finalu imam teškog protivnika, Nikolu Milojevića, koji je zaista dobar igrač. Krenuli smo oprezno obojica sa dugim razmjenama, a onda sam iskoristio prilike i imao inicijativu tokom cijelog meča”, rekao je Serundolo.

Argentinac je potom pohvalio organizaciju turnira.

“Ovo je jedan od rijetkih čelendžera koji se igra u noćnom terminu i zaista smatram, kao i većina igrača, da organizaciono turnir prevazilazi nivo Čelendžera. Organizacija je sjajna, centralni stadion takođe, ceremonija je bila fascinantna i zaista moram da kažem da sam uživao na turniru. Ako se uzme u obzir da sam osvojio pehar i 80 ATP bodova onda je jasno koliko srećan odlazim iz ovog prelijepog grada”, rekao je Serundolo.

S druge strane, Nikola Milojević, koji je imao ogromnu podršku u Banjaluci, nažalost nije stigao do trofeja.

“Ovo nije pretjerano dobra sezona za mene, obzirom na to kako sam igrao prošle i kakve sam rezultate pravio, ali se ispostavilo da igram najbolje u regionu jer sam slavio u Zadru. Drago mi je da sam pred ovakvom publikom uspeo da napravim ovakav rezultat i mnogo mi je krivo što nisam osvojio jer sam to očekivao, ali tenis je takav. Idemo dalje “, naglasio je Milojević i dodao:

“Igrao sam jako malo čelendžera u večernjem terminu. Drugačiji su uslovi, loptica se drugačije ponaša i ne mogu da kažem da meni nisu odgovarali i da su uticali na moju igru. Možda je bilo bolje za mene što se igralo uveče jer loptica malo manje odskače,  na takvim uslovima sam pobijedio Filipa Krajinovića na Rolan Garosu i dobro igrao na Adrija turu. Nije to bio nikakav presudan faktor i išlo je na moju stranu. Ipak, protivnik je bio bolji i ja mu čestitam“, rekao je Milojević.