Pobjednik 31. Skokova sa mosta na Đetinji: Igor Arsenić donosi pehar u Banjaluku

19.08.2023. | 18:11

Igor Arsenić iz Banjaluke pobjednik je 31. Skokova sa Starog željezničkog mosta u Užicu, drugoplasiran je Evald Krnić iz Tuzi kod Podgorice, a trećeplasirani prošlogodišnji pobjednik Dino Bajrić iz Sarajeva.

Takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, njih 18, skakali su lastu sa visine od 16 metara, a to je posljednje takmičenje u sezoni.

Pobjednik, Igor Aresenić izrazio je zadovoljstvo što nakon pet godina pehar ponovo nosi u Banjaluku.

“Nije lako ovde među najboljom konkurencijom da se napravi ovakakv rezultat, danas su svi sjajno skakali”, kazao je Arsenić.

Drugoplasirani Bajrić rekao je da su ovo bili najbolji skokovi u sezoni, da su presudile nijanse i da je žiriju bilo teško da ocijeni najbolje tri laste. .

“U Užice dolazim od 2008. godine i osjećam se kao u Sarajevu, jer me sve na njega podsjeća, ulice, mentalitet i gostoprimstvo, ovdje sam kao domaći”, kazao je on.

Trećeplasirani Krnić je saglasan da je konkurencija bila na visokom nivou.

“Odradili smo dosta skakaonica i ova je “Game of trones”, bukvalno su nijanse odlučivale i jako sam zadovoljan što se nalazim među prva tri”, naveo je Krnić.

Predsjednik žirija Branko Bogićević ocijenio je da je ovo bilo jedno od najboljih takmičenja u sezoni, ako ne i najbolje.

“Ovo je kraj sezone i takmičari su na dosta skakonica imali učešća, naštelovali su skokove, a ovdje se vidjelo da je to dobitna kombinacija. Prije nas su bili skokovi u Mostaru, Jajcu, Banjaluci, Prijepolju, Sarajevu i Sloveniji, svi oni su bili na tim skokovima, a ovde se pokazalo da su vrhunski”, kazao je on.

Kao uvertira tradicionalnim skokovima na Đetinji, takmičillo se i sedam juniora Užičana u lasti i prelomu sa skakaonice visine pet metara na Gradskoj plaži.

Organizatori takmičenja su Sportski savez Užice i JP “Veliki park” Užice pod pokriviteljsvom Grada Užica, uz tehničku podršku Crvenog krsta Užice.