Pobjeda Širokog na Pecari: Sarajevo bez gola u ligi i sa jednim bodom u nastavku sezone

14.03.2021. | 21:43

Fudbaleri Širokog Brijega pobijedili su na Pecari u 22. kolu M.tel Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 pa su lideru prvenstva nanijeli drugi uzastopni ligaški poraz nakon 20 mečeva u kojem nisu bili poraženi.

Već u prvih pola sata vidjeli smo tri odlične prilike, a prvu je propustio Handžić čiji udarac brani golman Miškić.

Široki je uzvratio u 17. minutu kada je Vukoja pogodio prečku nakon odličnog udarca s 25 metara. A onda još jedan zicer za Sarajevo. Hebibović je izašao sam na Miškića, koji ponovo izlazi kao pobjednik protiv svojih rivala.

Do kraja prvog poluvremena gledali smo izuzetno grubu igru sa čak tri žuta kartona, a mreže se nisu tresle.

U sedmom minutu nastavka domaći dolaze do vođstva. Nakon centaršuta sa lijeve strane, lopta je došla do Ikića koji neobranjivo šutira i matira Kovačevića za 1:0.

Uslijedio je period bez uzbuđenja, a onda je u 69. minutu Široki ostao s deset igrača budući da je zasluženo isključen Begić nakon drugog dobijenog žutog kartona.

Krenulo je Sarajevo očekivano svim silama po izjednačenje, a najbliži golu bili su nakon šuta Sušića kada je lopta odsjela na prečki domaćeg gola. Širokobriježani su na kraju izdržali sve nalete gostiju i ostvarili veliku pobjedu u derbiju kola kojim su vratili neizvjesnost u borbi za titulu. Vrijedi istaći da se u posljednjih 20 minuta najmanje igrao fudbal pa je sudija meč zbog toga produžio čak sedam minuta, pišu “Nezavisne novine”.

Široki je ovom pobjedom prestigao Velež te je sada na drugom mjestu Premijer lige BiH s pet bodova manje u odnosu na svog rivala i lidera Sarajeva.