Pobjeda Pantera u Baru: Stevan Mijović najmlađi slavljenik u ABA ligi

24.12.2023. | 15:45

Košarkaši FMP SoccerBet prekinuli su je na teškom gostovanju u Baru seriju od šest uzastopnih poraza.

Turbulentan period iza Pantera nosio je veliko breme i na ovoj utakmici. Nije to bilo najbolje izdanje izabranika Stevana Mijovića, ali su pokazali snažan karakter da na teškom gostovanju, protiv ekipe koja je u situaciji da praktično mora da pobjedi.

Odbrana je bila apsolutni ključ u ovoj utakmici, kao i energija koja je bila prisutna od sudijskog podbacivanja do posljednjeg zvuka sirene. Nakon njega semafor je pokazivao 75:77.

Heroj je bio Vojislav Stojanović koji je potvrdio odličnu formu od dolaska u redove FMP SoccerBet. Popularni Voja je svoju izvrsnu partiju u kojoj je postigao 22 poena uz pet skokova krunisao pogotkom za pobjedu na 55 sekundi do kraja. Za ostalo se pobrinula već pomenuta fantastična odbrana koja je i u posljednjoj sekundi maksimalno otežala šut iskusnog Volera koji je tek pogodio ćošak table.

Odličnu utakmicu odigrao je i Nejt Votson koji je postigao 15 poena uz šest skokova, a dvocifren je bio i Igo Beson sa 14 poena i sedam skokova.

FMP je u Baru upisao četvrtu pobjedu u sezoni, a to je bila i debitantska pobjeda Stevana Mijovića na klupi Pantera. Osim što je Mijović najmlađi trener u ABA ligi, sada je i najmlađi trener koji je ostvario pobjedu u regionalnom takmičenju.

Naporan ritam utakmica se nastavlja i teških gostovanja. Slijedi gostovanje Krki u Novom Mestu. Utakmica je zakazana za petak od 17 časova

To će biti prvo kolo drugog dijela sezone, a na otvaranju sezone Krka je slavila rezultatom 97:99 u FMP Areni.

Oznake: Mornar