Pobjeda na čuvenom mitingu: Ivana Vuleta osvojila zlatnu medalju u Cirihu

08.09.2022. | 21:53

Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju i u Dijamantskoj ligi! Srpkinja je pobijedila na čuvenom atletskom mitingzu u Cirihu. Skok za pobjedu je bio 6j97 metara.

Ivana je u četvrtak uveče u Cirihu zauzela prvo mjesto u skoku udalj, sa fantastičnim rezultatom od skoro sedam metara. U prvoj seriji ostvarila je tu daljinu, što joj je bilo dovoljno da se domogne još jednog velikog priznanja u blistavoj karijeri.

Ivana je tako potvrdila vrhunsku formu koja joj donijela zlato na Evropskom prventsvu u Berlinu i prethodno ove godine, takođe zlato na dvoranskom šampionatu svijeta, pred domaćom publikom, u Beogradskoj areni.

Ivana Vuleta je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Minhenu, skokom u dalj od 7j06 metara osvojila zlatnu medalju, to je bila njeno sedmo najsjanije odličje na velikim atletskim takmičenjima (2 zlata sa Svetskog prvenstva u dvorani, 2 zlata sa šampionata Evrope i 3 zlata sa Evropskog prvenstva u dvorani), kao i bronzano odličje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.