Pobjeda Igokee u gostima

21.10.2020. | 19:05

Košarkaši Igokee pobijedili su Krku u gostima rezultatom 70:69 u odgođenoj utakmici 3. kola regionalne ABA lige.

Bolje je Krka otvorila utakmicu povela sa 9:1 ali je Igokea već u ovoj dionici stigla do preokreta, a 24 sekunde prije kraja je imala sedam poena viška (14:21). Ipak Krka je do prve pauze smanjila sa 18:21.

Domaći tim je bio bolji u drugoj dionici ali samo za jedan poena pa je Igokea na veliki odmor odišla sa dva poena viška.

Imala je Igokea kontrolu meča i u trećoj dionici, samo jednom su domaći uspjeli da priđu na poena zaostatka i polovinom ove diponice (45:46).

Sa plus četiri je Igokea ušla u polsednjih deset minuta, ali sa dvije vezane trojke, Krka na šest minuta i 40 sekundi, dolazi do prednosti od dva poena (62:60). kosi je dodao dva poena, a onda je Pot na sredini poslednje četvrtine trojkom prekinuo seriju domaćeg tima. Uslijedilo je nekoliko grešaka na obje strane i nekoliko ishitrenih šuteva Igokee što kažnjava Vrabac i na 2 minuta 44 sekunde do kraja pogađa zicer za plus tri (66:63).

Pot je u narednom napadu pogodio jedno od dva bacanja, a onda je Igokea uspjela da se odbrani pa koševima Pota dođe do izjednačenja (66:66), a onda Jošilo na minut i 14 sekundi do kraja pogađa trojku za vođstvo Aleksandrovčana (66:69)

Na 55 sekundi prije kraja Stipčević pogađa trojku za izjednačenje. U narednom napadu Karmajkl je neprecizan sa poludistance ali do ofanzivnog skoka stiže Atić koji je izborio faul. Jedno bacanje pogađa košarkaš Igokee, drugi put je neprecizan ali hvata ponovo loptu u napadu i dovodi Aleksandrovčane na prag trijumfa, piše “SrpskaInfo”.

Imala je Igokea dve sekunde za napad, Igralo se na Volera koji je pokušao za tri poena ali nije uspio, a onda je Krka krenula u napad. Imao je domaći tim na sedam sekundi do kraja loptu iz auta. Lopta je išla za Stipčevića koji je šutirao, nije pogodio. Vraćeno je vreme na tri desetinke što Krka nije uspela da iskoristi.

 

 

Oznake: ABA liga, Igokea