Pljuju ga u reprezentaciji, veličaju u Njemačkoj: Demirović pred transferom karijere, igraće za velikana

12.12.2023. | 16:10

Ermedin Demirović je jedini bh. napadač u Ligama petice da ima potencijala da ostvari vrhunski transfer. Ne isključuje se mogućnost da se isto desi u narednom periodu, međutim standardnom bh. reprezentativcu se još uvijek ne žuri.

Sa sedam golova i pet asistencija Demirović je, barem statistički, jedan od najboljih napadača Bundeslige u dosadašnjem dijelu sezone. Zato nije ni čudo da je privukao pažnju na sebe.

Agusburg je minulog vikenda gostovao Verder Bremenu te upisao poraz 0:2, Demirović nije mogao biti na nivou kao u ranijim mečevima jer je podbacio i cijeli tim.

Međutim, kako pišu pojedini njemački mediji, tačnije Sport1, uskoro bi najveći njemački klubovi mogli zakucati na vrata 25-godišnjeg bh. reprezentativca.

Naime, Demirović je privukao interes ni manje ni više nego Borusije Dortmund koja je ove sezone izvela pravo čudo u grupi smrti Lige prvaka jer su kolo prije kraja u konkurenciji Njukasla, PSG-a i Milana osigurali prolazak dalje.

Žuto-crni već neko vrijeme traže pouzdanu opciju za napad koja neće biti skupa, pa nije ni čudo zašto je meta bh. napadač čija je vrijednost oko 14 miliona eura.

Osim toga, za Demirovića je navodno zainteresovan i Ajntraht iz Frankfurta, ekipa koja je minulog vikenda servirala čak peticu velikom Bayernu. Završeno je 5:1.

“Bilo bi teško, ako ne i nemoguće doći u novi klub i imati ovo što imam u Augsburgu. To je mnogo”, kazao je Demirović prije nekog vremena.

Možda je i to pokazatelj da se nekadašnjem omladincu RB Lajpciga i ne žuri previše sa transferom pošto je u Augusburgu kapiten i pravi lider ekipe.

On je u Bavarsku stigao prije godinu i pol te je za kratko vrijeme postao vođa na terenu, prva je zvijezda ekipe pa i nije čudo zašto mu je dobro tu gdje jeste.

Ranije je Demirović vrlo često mijenjao klubovo. Do sada je napadač koji je prošao sve omladinske selekcije BiH reprezentacije igrao za Alaves, Sošo, Almeriju, St. Galen i Frajburg.