Plivački miting u Banjaluci: Bjelajac drugi na 50 metara delfin

29.05.2021. | 20:37

U organizaciji Plivačkog kluba Olimp Banjaluka, danas i sutra na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, održava se danas i sutra.

Plivački klub Olimp iz Banjaluke ponovo radi odličan posao. Tradicionalni međunarodni plivački miting je okupio sjajne plivače i plivačice iz svih zemalja regiona i šire uprkos složenoj situaciji zbog pandemije virusa korona.

Tokom dva dana takmičenja mnogi učesnici će pokušati do normi za velika takmičenja, među njima i Olimpov Nikola Bjelajac, koji je danas osvojio srebro u trci 50 metara delfin.

– Kvalifikacije su bile odlične. U finalu malo trema, malo konkurencija. Drugi sam bio na 50 metara delfin, što govori o kvalitetu mitinga – rekao je Bjelajac.

Plivač Olimpa je oduševljen organizacijom mitinga na kojem svi učesnici maju uslove kao na najvećim takmičenjima.

– Organizacija je vrhunska. Imamo sve uslove koje imamo i na svjetskom i evropskom prvenstvu – dodao je on, navodi RTRS.

Od gostiju brojna je plivačka delegacija iz Srbije.Svi se raduju svakom dolasku u Banjaluku.

Plivački Miting Banjaluka open 2021 svečano je otvorila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Podršku turniru pružili su i grad Banjaluka i Ministarstvo porodice omladine i sporta.